درمان بیماری های مزمن دیابتی نیازمند مشارکت بیمار
ایسنا/عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اراک تصریح کرد: درمان بیماری های مزمن دیابتی پیچیده است و همکاری خوبی را می طلبد، درمان این بیماری ها باید در قالب مشارکت بیمار و درمانگر انجام شود.
دکتر جواد جواهری ۲۰ آذر در سمینار آموزشی مراقبت از زخم پای دیابتی و پانسمان نوین که توسط جهاد دانشگاهی استان مرکزی برگزار شد، با تاکید بر توجه به رژیم غذایی در افراد دیابتی اظهار کرد: برنامه فعالیت بدنی روزانه به مدت ۴۵ دقیقه متوسط تا شدید باید در برنامه بیماران دیابتی قرار گیرد و همه بیماران از لحاظ اضافه وزن و چاقی باید بررسی شوند.
وی افزود: رعایت وعده ها و میان وعده ها، استفاده از لبنیات کم چرب، مصرف میوه و سبزی، استفاده از سبزیجات به عنوان سبزی پخته، استفاده از نان های سبوسدار، استفاده از روغن های مایع گیاهی و ... از جمله توصیه های غذایی بیماران دیابتی است.
جواهری اضافه کرد: هر یک از بیماران دیابتی یک درمان خاص خود نیاز دارند، لذا انتخاب روش درمانی مناسب هر یک از آنها یک امر ضروری است.
به گزارش ایسنا، هومن محمدطالبی یک کارشناس ارشد پرستاری و درمانگر زخم نیز در این سمینار اظهار کرد: از میان تمام بیماران مبتلا به زخم پای دیابتی حدود ۲۰ درصد به علت عفونت بستری می شوند. در درجات مختلف زخم دیابتی ضخامت متغیری از پوست آسیب می بیند و نوع درمان بر حسب قسمت آسیب دیده متفاوت است.
وی با بیان اینکه اگزودای چرکی و ترشحات خونابه ای از جمله ترشحات زخم در زخم پای دیابتی به شمار می رود، افزود: این زخم ها ۶ گرید دارند.
محمدطالبی در خصوص اهمیت مدیریت ترشح زخم ادامه داد: فراهم کردن محیط مناسب برای ترمیم زخم، پیشگیری از خیس خوردگی، انتخاب پانسمان مناسب، بررسی از نظر نیاز به آنتی بیوتیک و ... از جمله موارد حائز اهمیت در این حوزه است.
نظر شما :